Tekniker för Silk Scarf måleri

Skriven av admin. Publicerad Malerei. 10 visningar

Konsten att silke målning och färgning har varit praktiserade i århundraden i dessa kulturer som Indien och Kina. Det är inte så svårt som det ser ut. Tekniken för att måla silke är de samma teknik som används på papper, med några mindre justeringar. Använda paint försköna redo gjorde silke halsdukar eller lägga till dem till ett sewn scarf för en av typ gåva.

Förbereda tyget

Om exemplaret av silke har råa kanter, avsluta dem genom sömnad dem eller täcka kanter med maskeringstejp. Silke har hållas stram när du målar, så du måste använda en ram. Lämpliga ramar omfatta silke utdragen hjulringar, broderier korgen och särskilda silke bår ramar, tillgängliga online. Håll silke snäva, antingen genom nålning tyget varje par tum eller använda byglar som fäster på ramens sidor. Smidig bort alla skrynklor. Om du använder en hoop, placera det område du vill måla inuti det öppna området.

Förbereda Design

Planera och skissa sedan designen på siden tyget. Du kan använda stenciler, stämplar eller frihandsfigur mönster, men eftersom silk absorberar måla, det är svårt att få skarpa linjer, så planerar designen därför att arbeta med detta resultat. Dawn Cusik och Megan Kirby i “Michael’s Book of Konst & hantverk” rekommenderar att du använder en undvika outliner för att spåra mönster på silke så färgen förblir inuti raderna. Det finns flera olika typer, bland annat vatten- och lösningsmedelsbaserade, vaxer och baserade på stärkelse motstår, beroende på projektet.

Målning och färgning av tyg

Måla på silke med hjälp av antingen en nylon som är platt rund pensel eller en skum applicator doppat i paint. Silke paint är mycket tunna och efter det torkar, fastställer på ytan av tyget. Du kan också Färga silke halsdukar. Fyll en plast badkar med färgämne, och samtidigt bär handskar, doppa silke tyget i att färgämnet gjorda speciellt för silke, att se till att det är grundligt mättad. På grund av dess saturating kvaliteter soaks silke upp färgämnet bättre än paint. Du kan använda särskilda metoder, inklusive med hjälp av en dimma Spreja eller ögat pipett eller tillämpa antingen måla eller färgämne. Detta kommer att ge dig en splatter effekt. Dharma Trading föreslår också experimenterar med tillämpa salt medan silke är fortfarande blött och sedan borstas det när torrt en halo effekt i färg. Du måste ange både målade och färgade silke med värme. Och målade tyger, låt silke torrsubstans i 24 timmar sedan järn de målade områdena, framsidan nedåt i tabellen strykning medan du använder ett tryck på tyg. Färgade silke tyg måste vara ångas ange färg. Placera silke mellan två delar av tidningspapper eller muslin och rulla i en tub och säkra det med gummi band, att se till att det finns inga rynkor i silke när den lyfts. Steam hela bunten, så att ånga att penetrera det utan att få det våta. När det är kallt, konventets bunten och skölj och tvätta tyget bort att överskjutande färgämnet med en mild skålen tvål eller tvål speciellt gjort för färgade silke. För dem som fortfarande osäker på processen för silke måleri finns det flera satser som innehåller allt som behövs för nybörjare att lära sig konsten att måla på silke.

0
0